Υλικά συνταγής 4 μπούτια κοτόπουλου 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα 1 κουταλιά σπόρους μουστάρδας 2 κουταλιές της σούπας μέλι 1 σκελίδα σκόρδου 1 λεμόνι 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη μαρινάδα 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό από ένα λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο λιωμένο, δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στη μαρινάδα. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Εντωμεταξύ ρίχνουμε τους σπόρους μουστάρδας σε ένα τηγάνι για 2 λεπτά και ανακατεύουμε συνέχεια με μια κουτάλα. Αφαιρούμε τα μπούτια από τη μαρινάδα πασπαλίζουμε με τους σπόρους μουστάρδας, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 30-35 λεπτά, γυρίζοντας κάθε τόσο. Σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρινάδα και όταν είναι έτοιμα τα μπούτια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Τα Προϊόντα μας